Віталій Джус - тамада Хмельницький
Меню
Віталій ДжусТамада

• Скільки алкоголю потрібно на весілля

          Організація весілля потребує врахування багатьох складових. Однією з яких є розрахунок кількості страв і спиртного на банкетний стіл. Звичайно, кожна компанія відрізняється щодо об’єму споживання алкоголю, але існують середньостатистичні показники, завдяки яким можна приблизно розрахувати необхідну кількість спиртних напоїв. В усякому разі, потрібно керуватися простим правилом – нехай краще залишиться, ніж потім не вистачить. Існує багато факторів які так чи інакше впливають на те, скільки алкоголю зазвичай вживається на святі. На що потрібно звернути увагу при розрахунку алкоголю на весілля?

• Кількості гостей на святі та їхній вік. Як правило, молодь п’є більше ніж старші гості. Необхідно знати яка кількість буде чоловіків, жінок і дітей. При чому всі вони в основному будуть споживати різні напої: чоловіки - міцні, жінки - шампанське і вино, діти - воду і соки.

• В який період року буде відбуватися свято. Взимку гості надають перевагу більш міцним спиртним напоям – коньяку і горілці, а літом споживається більше шампанського і вина.

• Місце проведення заходу. На відкритих терасах апетит гостей посилюється в порівнянні із закритими залами.

 

         Всі ці фактори можуть впливати як в сторону збільшення, так і зменшення кількості алкоголю на банкеті, тому їх потрібно враховувати в кожному окремому випадку. Середньостатистичний розрахунок спиртного виглядає наступним чином.

 

Міцні алкогольні напої

           Закупку потрібно робити із розрахунку 0,5 літрової пляшки горілки на одну людину. Якщо ви плануєте використовувати коньяк на святі, то співвідношення має бути 40% коньяку і 60% горілки. Тобто, якщо на весіллі буде 60 чоловік, то потрібно 30 пляшок горілки, або ж 12 пляшок коньяку і 18 пляшок горілки.

Вино

         Вино розраховується у співвідношенні 1 пляшка на людину. Смаки щодо вина у всіх різняться, тому його слід брати різного виду. Половину пляшок має бути червоного і половину білого вина, також 60% сухого і 40% напівсухого.

Шампанське

        Шампанське купується орієнтовно 1 пляшка на 3 людини.

Вода і соки

       Воду слід купувати по 1 літрі на людину. При чому в жарку пору року можна сміло купувати більше. Сік необхідно розрахувати приблизно по 0,5 літра на людину. Найбільш популярний тут апельсиновий і яблучний сік. Якщо ж на святі буде віскі, потрібно ще докупити коли по 100 грам на одну людину.

        Тобто для весілля на 60 чоловік нам знадобиться 30 пляшок горілки, 60 пляшок вина, 20 пляшок шампанського, 60 пляшок води, 20-30 пляшок соку.  Для наочності продемонструємо наш підрахунок у таблиці.

 

горілка

вино

шампанське

вода

сік

Середній розрахунок

на 1 людину

 

0,250 л

 

0,7 л

 

0,250 л

 

1 л

 

0,5 л

Приклад

на 60 чол.

30 пляшок по 0,5 л

60 пляшок по 0,7 л

20

пляшок по 0,7 л

40 пляшок по 1,5 л

30 пляшок по 1 л

 

        Отож, це розрахунок кількості алкоголю і напоїв на весілля безпосередньо на банкет. Врахуйте також те, що в день весілля напої вам знадобляться додатково і в інших ситуаціях. Це може бути фуршетний стіл дома в наречених, РАЦС,  на прогулянці під час фотографування молодих.

 

Ведучий Віталій Джус  31.03.2020

https://tamada-djus.com.ua